A l’Escola Bressol Mar i Cel treballem amb una línia pedagògica avantguardista i innovadora.

Les activitats són vivencials. A partir de l’experimentació, la manipulació i potenciant la creativitat a partir dels sentits.

 

Treballem els hàbits a tota hora. Aprenem a menjar tot sols, a rentar-nos les mans, a anar sols a fer pipí, a dormir sols, a dir hola i adéu als companys i adults, a donar les gràcies…  Tot això ens aporta seguretat i autonomia.

Coneixem el nostre cos. Ens mirem els uns als altres i ens veiem al mirall. Sempre estem explorant i esforçant-nos per poder fer més coses cada dia. Així formarem la nostra imatge i sabrem com som i com són els altres.

Explorem l’entorn. Ho toquem tot, ho manipulem tot i ho sentim tot. Tot el que tenim al voltant és nou i ho coneixem així. Experimentem noves sensacions que ens faran aprendre les qualitats del que ens envolta.

Fem llenguatge. La mestra ens explica rondalles i contes, ens explica què fem i com ho fem, ens diu el nom de les coses que hi ha a prop nostre.

Fem psicomotricitat. Ens arrosseguem, gategem i ens posem drets per arribar allà on volem, caminem per tot arreu i correm pel pati, pugem i baixem escales…ens ho passem d’allò més bé i a més desenvolupem el nostre cos.

Fem plàstica Quan mirem les imatges, contes i objectes que hi ha a la classe i que la mestra ens posa ben a prop, quan juguem amb les pintures i altres materials, percebem quina és la imatge i la textura de les coses.

Fem experimentació amb diferents materials (xocolata desfeta, gelatina, farina…), amb llums (de colors, llanternes, taula de llums, ombres…), diferents robes, papers, fruites… i experimentem contrastos fosc-clar, dolç-àcid, fred-calent…

Fem matemàtiques Juguem a ficar i treure coses de les caixes, les escampem per terra, toquem els objectes i en percebem les característiques, encaixem i enrosquem peces…
I per endreçar les joguines, la mestra ens ensenya com ho hem de fer ordenadament. Aprenem les formes, colors, fem sèries i comptem nombres.

Fem música Escoltem cançons de tot tipus que la mestra posa, ens canta cançons  quan anem a dormir, i de vegades seiem a la seva falda i ens canta suaument. Tenim caixes d’instruments on els podem tocar, picar i conèixer. Tirem les coses per terra i així sabem si fan soroll o no, si ens agrada o no. Diferenciem diferents sons, aprenem cançons i coneixem instruments…Tot això fa que comencem a estimar la música.

Tot ho fem jugant, rient i respectant qué necessita cadascú en cada moment.

 

Deja un comentario